SEO Ne Demek SEO Ne İşe Yarar 2022 Güncel

Seo Ne Demek?

SEO, “arama motoru optimizasyonu” şeklinde kullanılan bir kısaltmadır. SEO, insanların aradıklarını değil, bulmak istedikleri ile ilgilidir. Bu nedenle, sayfa içi optimizasyonlar, sayfalarınızın ve içeriğinizin bulmak istedikleriyle eşleşmesi için her aramaya göre değişen kullanıcının arama amacına odaklanmalıdır.

İyi Bir SEO Stratejisi Nasıl Bir Araya Getirilir?

İçeriği bir konu seti metodolojisi ile düzenleyin. Farklı türlerle en iyi anahtar kelimelerinizi belirledikten sonra sıra yazılarınızı yazmaya geliyor.

En öne çıkan konularda daha küçük ve daha spesifik makalelerle uzlaştırılması gereken tam içerikle pazarınızın ana konularını keşfetmeniz gerekir. Genel bir konu hakkında birkaç özel makaleniz olduğunda, bunları konu kümeleri halinde düzenleyebilirsiniz; bu, birden fazla ilgili makaleyi bir ana gönderide birleştirmek ve bağlamak anlamına gelir.

Bu metodolojiye dikkat etmek önemlidir, çünkü Google, yalnızca bir makalede görünen anahtar kelimelere değil, aynı zamanda kullanıcının arama amacına da giderek daha fazla dikkat eder.

Konu setleriyle, makalenizin bir konudaki en kapsamlı makale olduğunu ve bu nedenle daha iyi SERP konumları aldığını Google’a bildirirsiniz. Algoritma, etki alanının anlamsal yapısını daha iyi anlayabilir ve bu organize çalışma başarıyı getirir.

Sayfa İçi SEO Nedir?

Burada, sayfadaki faktörlerin, web sitesi yöneticisinin, ziyaretçi deneyimini iyileştirmek ve siteyi Google için daha kolay okumasını sağlamak için sayfalarında neyi optimize edebileceğini ifade ettiğini hatırlamakta fayda vardır.

Bu optimizasyonlar çoğu web sitesinde veya blogda yayınlanan içerik için geçerli olduğundan, içerik pazarlama stratejinize entegre edilmelidir.

SEO On Page, doğrudan web sayfanızda kontrol edebileceğiniz tüm değişkenleri bir araya getirir, örneğin;

Başlık uzunluğu, Kullanıcı niyeti, İçerik boyutu, Yazar sayfaları (E-A-T), Gönderi sayısı, taranabilirlik, Meta Açıklaması, Dostu ve anlaşılması kolay URL, Anahtar kelimelerin kullanımı, Görüntü optimizasyonu, Altyazı biçimlendirme, Sayfalar arasında dahili bağlantılar vardır.

Bunda Google, kullanıcının istediğini sağlamaya odaklanır ve bunun için doğal dil işleme ve kullanıcının konumunun analizi, bu niyetin deşifre edilmesine yardımcı olan unsurlardır.

Bu nedenle, sayfa içi SEO ve içerik pazarlama stratejisinin zorluğu, Google’ın yaptığı gibi, kullanıcıların istediğini sunmak için arama amacını anlamaktır.

Anahtar Kelime Araştırması

Anahtar kelime araştırmasından sonra, hangi sonuçların ilk sırada olduğunu analiz etmek için bir Google araması yapmanız gerekir. Bunlar Google’ın kullanıcı amacı ile en alakalı olduğunu düşündüğü sayfalardır.

Başlangıçtaki tüm içerikler eğiticidir, SEO’nun ne olduğunu ve nasıl kullanılacağını öğretmeye odaklanmıştır, bu nedenle kendinizi konumlandırmak için bu anlamda içeriğe sahip olmanız gerekir.

Bu nedenle, belirli anahtar kelimeleriniz için en iyi sonuçlara bakın ve ele almanız gereken konuları ve bu sonuçların henüz kapsamadığı konularla içeriğinizi nasıl iyileştireceğinizi belirleyin.

İçerik boyutu, algoritmanın sıralamasında doğrudan bir faktör olmasa da, genellikle sıralama üzerinde bir etkisi vardır. Uzun içerik daha eksiksiz, ayrıntılı ve derinlemesine olma eğilimindedir.

Seo ile Kullanıcı Sorularına Daha İyi Yanıt

Kullanıcı sorularına daha iyi yanıt verin. İdeal uzunluk her konu ve her kişi için değişebilir. Yüksek arama hacmine sahip tamamen rekabetçi bir anahtar kelimedir ve konusunun genişliği nedeniyle kapsamlı içerik gerektirir.

Örneğin, Şu Anda Instagram İpuçlarındaki bir gönderi çok daha hedeflidir, daha az arama ve rekabete sahiptir ve bu nedenle daha kısa ve daha odaklı olabilir.

En iyi boyut, kullanıcının sorusuna en iyi yanıtı verendir. Ayrıca, yayınınızın Google’da üst sıralarda yer almasının ne kadar süreceğine dair bir fikir edinmek için her bir anahtar kelime için zaten iyi sıralanmış web sitelerine de göz atabilirsiniz.

Yayınların hacmi de konumlandırmayı destekleme eğilimindedir. Sonuçta, ne kadar çok içerik yayınlarsanız, sıralama şansınız o kadar artar.

Ancak, sadece gönderi sayısını düşünemezsiniz, kalite ve frekansı birleştirmemiz gerekiyor.

Alakalı olmayan veya kullanıcıların sorularına cevap vermeyen yüzlerce içerik yayınlamak mantıklı değildir. Bu bir enerji israfı olur. Bir blogun başında çok fazla yazmak ve sonra onu terk etmek işe yaramaz.

Gönderilerinizin Sıklığını Koruyun

Gönderilerinizin sıklığını korumak, hedef kitlenizi korumak ve Google’a her zaman yeni ve güncel içeriğe sahip olduğunuzu göstermek için çok önemlidir.

Ancak ideal bir iletim hacmi veya frekansı yoktur. Konunuzun taleplerinin neler olduğunu belirlemeli ve işletmenizin içerik üretim kapasitesini değerlendirmelisiniz. Unutmayın ki en önemli şey, nicelik ve kalitenin birlikte çalışmasıdır.

Paylaş

Yorum bırak:

×