SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır ? 2022 Güncel Stratejiler


Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?
Hangi anahtar kelimeyi optimize edeceğinize karar verin. Makaleyi yazmaya başlamadan önce, hangi anahtar kelime için sıralamayı planladığımızı belirlememiz gerekiyor.
SEO optimizasyonunun ilk noktası, web sitemiz veya e-ticaret tarafından sunulan hizmeti veya ürünü en iyi tanımlayan anahtar kelimeleri denetlemenizdir. Bu noktada, web sitemizde hangi anahtar kelimelerin en üst sıralarda yer aldığını, hangi anahtar kelimelerin en çok trafik çektiğini, eğilimlerini öğreneceğiz ve hangi anahtar kelimelerin sitemize en fazla trafik çekebileceğini belirleyeceğiz.
Bu noktayı analiz ettikten sonra, SEO konumlandırma hedeflerimize dayalı olarak, her makalemizde üzerinde çalışacağımız blog içerik stratejisindeki anahtar kelimeleri tanımlayacağız.
Dikkat edilmesi gereken noktalara geçmeden önce wordpressimize Yoast SEO eklentisini yüklemeniz gerekiyor.
SEO Makalesi Yazmanıza Yardımcı Olacak Özellikler
Meta Açıklaması. İyi bir meta açıklama, TO anahtar kelime sıralaması veya aynısı, insanların içeriğinize tıklama şansını artırmaya yardımcı olacaktır. Ve bu, indekslenmiş girişin görünürlüğünü artıracaktır. Ayrıca tercihen anahtar kelimeyi başında eklemelisiniz. Ve ideal uzunluğu 150 karakterdir.
Gönderinin URL’si. Kısa, samimi olmalıdır. Mümkün olduğunda, üzerinde çalıştığımız terimi içerecektir. Alışılmış olan şey, url veya slug’un, edatlar, makaleler veya katkıda bulunmayan diğer kelimeler dışında, bir tire ile ayrılmış başlığın kelimeleri olmasıdır.
Uzantı. Ne kadar uzun olursa o kadar iyi olduğu söylenir. Bu doğru olabilir, ama tam olarak değildir. Sözcük sayısının ötesinde önemli olan yazının kalitesi ve özgünlüğüdür. Bu, okuyucular için alakalı, faydalı ve yeni bilgiler sağlar. Ve en önemlisi, her zaman kendi içeriğiniz olun. Yabancı içeriği kopyalayıp yapıştırmak yasaktır. Diğer yazılarda da gördüğümüz gibi bunlar yasak uygulamalardır.
İlk ve son paragraflar önemlidir. Yayının hem başında hem de sonunda, anahtar kelimeleri akılda tutmak, ancak ifadelerini değiştirmek önemlidir.
Başlıkların Makaledeki Önemi Nedir?
Makalenin yapısı. Makale içeriği hiyerarşik olmalı ve anahtar kelimeleri içeren başlık etiketleri ile yapılandırılmalıdır.
H1, H2, H3… başlık etiketleri, içeriğin Google’ın gözündeki önemini vurgulayacaktır. Bir makale birden fazla H1 içermemelidir. Bu, çoğu şablonda gönderinin başlığıdır. H2 genellikle gönderinin bölümlerini tanımlar, bu nedenle bazı H3 veya H4 alt bölümlerini tanımlamak yaygın olacaktır. Daha fazla etiket (H5, H6…) üzerinde çalışmak önerilmez veya gerekli değildir.
İç ve dış bağlantılar. Makalenin, tematik bir ilişkisi olan diğer makalelere veya tanıtmak istediğiniz blog veya çevrimiçi mağaza kategorilerine bağlantı vermesi önemlidir. Daha fazla yetkiye sahip harici kaynaklara bağlantı vermek de uygundur. Bu durumda linki nofollow olarak tanımlamak daha doğru olacaktır.
Optimize edilmiş multimedya içeriği. YouTube’da yayınlanan gömülü görselleri, infografikleri ve videoları makalenize eklemeyi unutmayın. Bunlar SEO için optimize edilmelidir.
Anahtar kelime yoğunluğu. Varlığı doğal olmalı, metnin anlatımında gerekçelendirilmelidir. SEOquake aracı sayesinde her kelimenin yoğunluğunu bilebiliriz. Tavsiyemiz yoğunluğun %2’yi geçmemesidir.
Bir SEO Makalesini Optimize Etmek için Gerekli Araçlar
SEO Yoast. Web sitenizi optimize etmeye başlamak istiyorsanız en ünlü ve gerekli SEO eklentisidir. Ancak dikkatli olun, bu eklentiyi bir wordpress’e yüklemek, web sitesinin SEO için optimize edildiği anlamına gelmez. Bu sadece ilk adımdır. Bu eklenti, gönderinizin optimize edilip edilmediğini bilmenize yardımcı olacaktır.
SEOquake. Tarayıcınıza yükleyebileceğiniz ücretsiz bir eklenti olup, sayfanızın ve rakiplerinizin sayfa faktörlerini analiz etmenizi sağlar. Makalenizin parametrelere göre optimize edilip edilmediğini öğrenebileceksiniz, analiz etmek istediğiniz diğer web sitelerinin yayınlarıyla karşılaştırma yapabilirsiniz.
Xovi Suite. En eksiksiz SEO aracıdır. Denetim yapmanıza yardımcı olmanın yanı sıra, web sitenizde hangi sayfa faktörlerini iyileştirmeniz gerektiğini bilmenize de yardımcı olacaktır.
Görüntüleri Optimize Ederken Önemli Noktalar
Resmin boyutu. Mümkün olduğunca az olmalıdır. Tavsiyemiz, yüklemeden önce görüntüyü Photoshop veya başka bir görüntü düzenleme programı ile düzenlemek ve onu yeterince iyi görünmesi için gerçekten ihtiyacınız olan piksel boyutu ve kalitesinde bir web sürümüne kaydetmenizdir. Büyükse, yükleme süresini yavaşlatır, bu da SEO’ya ve kullanıcı deneyimine zarar verir.
Dosyanın adı. IMG_989.jpg gibi adlara sahip dosyayı yüklemeyi unutun. Açıklamak için resmi değiştirin. Örneğin, bu bir kalamar sandviçinin fotoğrafıysa, dosyaya “sandwich-squid.jpg” adını verin.
Alternatif nitelik veya alternatif metin. Google örümceğine fotoğrafın içeriğini göstermenin yolu budur. Web sitemizdeki tüm görseller optimize edilmiş bir alt niteliğe sahip olmalıdır. Bunun için görselin HTML kodunda açıklayıcı, özlü bir şekilde ve bir anahtar kelime ile belirtmeniz yeterli olacaktır.